If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
в интерес на истината в мойта кола също има наливен Мотул 8100 5в-40 за 17лв/л .... и това не го прави лош, стига да си сигурен в тоя, който ти го продава
Съжалявам че подхващма пак темата, ма въпроса ми е най вече към Бобо, но и към останалите гуру-та на ДВГ, днес си сложих Aral 10W40 - някъква полусинтетика, та набълбуках ли се с тва масло?
ДВГ обаче ми се струва малко по шумен от преди - може и да си внушавам!
Mitsubishi Outlander
Mitsubishi Space Star
Daihatsu Terios
в интерес на истината в мойта кола също има наливен Мотул 8100 5в-40 за 17лв/л .... и това не го прави лош, стига да си сигурен в тоя, който ти го продава
уеуе ... 17кинта пер кило - знаиш ква рАкия дават за тея парии ...
аз шофирам с селения 20к и колата мърка.
Съжалявам че подхващма пак темата, ма въпроса ми е най вече към Бобо, но и към останалите гуру-та на ДВГ, днес си сложих Aral 10W40 - някъква полусинтетика, та набълбуках ли се с тва масло?
ДВГ обаче ми се струва малко по шумен от преди - може и да си внушавам!
мдааа - еФтиното винаги излиза скъпо, а скъпото си е скъпо ...
А бе не ефтино тва 62 кинта за 4 литра, ма явно си внушавам с шума от ДВГ щото сега го няма изтракването на клапаните при палене /ма съм минал само 180 км. от тогава/ та ще видим
Mitsubishi Outlander
Mitsubishi Space Star
Daihatsu Terios
Н е важна марката на маслото,а това дали е истинското,дето го има на етикета - на здрав мотор и Приста да му налееш,няма проблеми-правени са проби в лабораторията на Петрол ,един от доста време си кара Мерцедес 300Е само с Приста и няма ядове,не правя реклама,просто така седят нещата.Има и пълна синтетика ,ама е близо 15лв за литър
Тва за Приста-та съм го чувал и от други места, мой познат с Е-36 316-ка /дето традиционно си има проблеми с разпределителния вал и повдигачите/ си го кара вече 3 години с Приста и си го сменя на 5 хиляди километра и колата му не е в никой случай по-шумна или по невървяща от останалите 316-ки...ма някак си не ми се рискува да направя подобен експеримент с мойта кола.
Ма кат се замисли човек Лади-те като вървят по 300 000 и са си ОК и то с по-гадни от Приста-та масла.
В тая връзка една весела /за някои/ случка от преди няколко години. Имам баба в едно село и преди няколко зими съм и на гости, та през ноща температурата пада на -22 ...на сутрината един тракторист отива да запали едно Т-150 /някои от Вас знаят че това е тежък колесен трактор/ обаче маслото станало на лайна /без извинение/ пича не поглежда ква е работата с маслото и пали ДВГ /пали се с пусков двигател/ и след няколко минути коляновия вал задрал в лагерите , та на следващия ден се разчува ква е работата и половината село се юрва да си смена маслото на Москвич-ите и Лади-те Сиреч тия всичките са карали с тая гнас дето са я краднали от ТКЗС-то и пак си вървяха колите, тъй че на кого да вярва човек а?
Mitsubishi Outlander
Mitsubishi Space Star
Daihatsu Terios
Comment